Herfstconcert 2016 Swing & Brass

Zaterdag jl. heeft Brassband Concordia uit Vinkeveen, onder leiding van de nieuwe dirigent Thomas Eveleens, een optreden gegeven met als thema Swing en Brass. Voor een uitverkochte zaal werd een gevarieerd programma afgewerkt met klassieke brassband werken en swingende pop- en filmmuziek.

De avond werd geopend met het stuk ‘Jazzimut’, in 2009 geschreven als herkenningsmelodie voor het Zwitserse brass ensemble Azimuts Brass. Daarna werd het klassieke stuk ‘Oregon’ gespeeld, een muzikale fantasie waarbij de luisteraars aan de hand van een treinreis meegevoerd worden door het boeiende landschap van deze Amerikaanse staat. Vervolgens speelde de band een medley van de filmmuziek van Walt Disney’s filmreeks ‘Pirates of the Caribbean’, en muziek uit de bekende film ‘Crimson Tyde’. Na deze swingende werken werd ‘Lord Tullamore’ uitgevoerd, een driedelige compositie waarmee de componist Carl Wittrock zijn visie geeft op de Ierse volksmuziek. Deze compositie bevat zowel briljante passages als ook lyrische momenten van rust, voor de bandleden een uitgelezen kans om hun technische vaardigheden aan het publiek te laten zien. Dit stuk was de opmaat voor ‘Une Belle Histoire’, de brass uitvoering van de bekende single van de Franse popgroep Michel Fugain & Le Big Bazar.

Na de pauze werd begonnen met ‘Gonna fly now’, het thema lied uit de film ‘Rocky’, en direct daarna een uitvoering van het rustige nummer ‘Calling Cornwall’, met daarin mooie solo’s van Euphonium en Cornet.

Het programma werd even onderbroken om twee muzikanten in het zonnetje te zetten. Rinus Borst werd bedankt voor 35 jaar inzet voor de vereniging als bestuurslid en beheerder van de instrumenten. Jan van Peursem werd bedankt voor 7 jaar voorzitterschap. Beiden kregen een bos bloemen aangeboden.

Vervolgens was het weer spektakel met ‘That's the Way I like’em‘, een medley van bekende popmuziek. Daarna ging de band los met de bekende concertmars ‘Arsenal‘, een stuk geschreven voor de viering van het 50-jarig bestaan van de Harmonie van het Spoorwegarsenaal uit Mechelen in België. Dit stuk is al door diverse bekende Brassbands opgenomen. Een instrumentale compositie geschreven voor de film ‘The Pink Panther‘ bracht het publiek weer naar de filmmuziek, en de avond werd afgesloten door de brass uitvoering van het rocknummer ‘The Final Countdown’. Nadat verschillende mensen met een bos bloemen waren bedankt voor hun inzet voor deze zeer geslaagde avond, gaf de Brassband nog een toegift met de herkenningsmelodie uit de TV-serie ‘Hawaii Five-0’.