Musicalconcert 2017

Zaterdag 11 november jl. heeft Brassband Concordia uit Vinkeveen, onder leiding van dirigent Thomas Eveleens, een concert gegeven met medewerking van zangeres Roos van der Waerden en het kinderkoor van basisschool De Schakel. Deze avond stond in het teken van muziek uit bekende musicals.

Voor een uitverkochte zaal opende de Brassband met het instrumentale nummer "Big Spender". Dit  is lied geschreven voor de musical Sweet Charity, voor het eerst opgevoerd in 1966. Nadat het publiek welkom was geheten werd “Mamma Mia!” gespeeld, een  West End-musical gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA. Daarna soleerde Eveline van der Horst op Flügel in “Concerto de Aranjuez”. Dit nummer is o.a. bekend uit de Britse tragikomische film  “Brassed Off”, een film over het leven in een typisch Noord-Engels mijnwerkersstadje na de grote sluitingen van de koolmijnen. Het verhaal draait om de leden van de brassband van de mijn, waarbij de sluiting van de mijn meteen het einde betekende van hun sociaal muzikale leven.

Hierna was het tijd om een jubilaris in het zonnetje te zetten. Rinus Borst kreeg voor zijn 70 jaar lidmaatschap de vergulde speld met 3 zirkonia’s opgespeld. Daarbij kreeg hij tevens te horen dat hij tot erelid van de vereniging is benoemd, een blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid en vrijwilliger.

Het concert werd vervolgd met de “Rogier van Otterloo Medley” met nummers uit de Nederlandse musical “Soldaat van Oranje”. Deze musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema. Hierna werd een nummer opgevoerd uit de musical “The Sound of Music” tezamen met de musicalzangeres Roos van der Waerden en het kinderkoor.

Roos is in 2011 afgestudeerd aan het Conservatorium in de richting MuziekTheater. Sindsdien is ze als stemactrice werkzaam voor onder andere Nickelodeon en Disney XD, werkt ze als freelance zangeres voor verschillende projecten en in close-harmony formatie The Triolettes. Momenteel toert Roos in de rol van Wendy in de voorstelling Peter Pan The Never Ending Story. Het kinderkoor zong hierna met de Brassband het vrolijke nummer “The Lion King” uit de gelijknamige en zeer bekende musical.  Deze musical is gebaseerd op een Amerikaanse animatiefilm uit 1994, geproduceerd door Walt Disney Feature Animation. Het verhaal speelt zich af op de Afrikaanse savanne, waar de koning der dieren, de leeuw, heer en meester is. Daarna zong Roos met muzikale begeleiding van de Brassband het lied “Don't Cry for Me Argentina” . Dit lied maakt deel uit van de musical Evita en wordt gezongen vanuit de belevenis van door het Argentijnse volk zeer geliefde Eva Perón.

Na de pauze werd het concert hervat met “Mag ik dan bij jou”, een nummer van Claudia de Breij en nu gezongen door Roos van der Waerden. Het liedje werd in 2009 geschreven voor de voorstelling Hete vrede, waar het fungeerde als openingslied. De Brassband speelde hierna het instrumentale nummer “West Side Story”. Een aantal liederen uit deze musical is bijzonder populair geworden, onder meer: Maria, America, en I Feel Pretty.  Het kinderkoor mocht hierna samen met de band hun laatste liedjes zingen uit de “The best of Annie”. Dit is een hommage aan de op 21 mei 1995 overleden  Annie M.G. Schmidt.  Zij liet een schat aan versjes, boeken en liedjes achter waarvan er een aantal werden gezongen in de populaire Nederlandse komische televisieserie " Ja zuster, nee zuster”.  Wie kent niet de liedjes In een Rijtuigie en Wil u een stekkie van de Fuchsia.

Brassband Concordia speelde hierna nummers uit “Mary Poppins”, één van de populairste musicalfilms aller tijden. Zangeres Roos schitterde nogmaals in “The Girl in 14G” dat werd geschreven voor de Amerikaanse actrice en zangeres Kristin Chenoweth. Het nummer, door dirigent Thomas Eveleens omgezet in een Brassband arrangement, is gebaseerd op eigen ervaring van deze actrice: toen zij verhuisde naar New York City kon ze eerst niet slapen door de voortdurende herrie. Ze maakt hier kennis met haar luidruchtige buren en vertelt hoe ze deze uiteindelijk stil krijgt. We horen elementen uit Tristan und Isolde, uit het Zwanenmeer en uit de aria De Koningin van de Nacht. De band trakteerde daarna het publiek met liedjes uit de musical “Grease”. Deze musical, voor het eerst opgevoerd in 1972, is tevens verfilmd in 1978. Deze film won o.a. de Golden Globes voor beste musicalfilm. Het laatste nummer van de avond was “Time to say Goodbye”, in het Italiaans “Con te partirò”. Dit is een lied gezongen door o.a.  Andrea Bocelli op het San Remo Festival, maar deze avond fantastisch uitgevoerd door zangeres Roos van der Waerden onder muzikale begeleiding van de Brassband.

Nadat verschillende mensen bedankt waren voor hun inzet, werd de avond afgesloten met het bekende nummer Do-Re-Mi uit de musical “The Sound of Music”.

Deze avond is tot stand gekomen met ondersteuning van Gemeente De Ronde Venen, VSBfonds, kfheinfonds en cnf Stichting Carel Nengerman Fonds.