Voorjaarsconcert 2018

Zaterdag 7 april jl. hebben Brassband Concordia uit Vinkeveen en Fanfare Crescendo uit Oostzaan een concert gegeven in Sociaal Cultureel Centrum ‘De Boei’ in Vinkeveen. Het thema van deze avond was Klank in Koper. Zowel een Brassband als een Fanfare hebben een bezetting van koperblazers en slagwerk, voor een Fanfare nog uitgebreid met saxofoon spelers. 

Fanfare Crescendo, onder leiding van dirigent Bart Koning, verzorgde het gedeelte voor de pauze. Het openingsnummer was ‘Overture to a New Life’, een nummer geïnspireerd op de geboorte van de dochter van de componist Rui Claro. Daarna speelde Crescendo het prachtige ‘Inferno’ van Sven van Calster, een herinnering aan de verschrikkelijke brand op de Kalmthoutse heide die daar in 2011 woedde, gevolgd door het nummer ‘Benedictus’ met daarin een mooie euphoniumsolo gespeeld door Leo Huitema. Na de vrolijke mars ‘Ascot’, van de Nederlandse componist Rieks van der Velde, werd het overbekende werk ‘Indiana Jones’ ten gehore gebracht met daarin alle tunes van de bekende filmreeks. Crescendo sloot hun gedeelte af in Glenn Miller stijl met het swingende nummer ‘Glenn Beats the Batlle of Jericho’.

Fanfare Crescendo

Na de pauze kon het publiek luisteren naar Brassband Concordia onder leiding van dirigent Thomas Eveleens. Als openingswerk werd gekozen voor het dynamische werk ‘Prelude and Chorale’, waarin de klank van koper duidelijk naar voren kwam. Daarna werden de Brassband nummers  ‘Dance Beat’ en ‘The Kingdom of God’ uitgevoerd. Vervolgens werd er omgeschakeld naar bigband stijl met het stuk ‘Lightwalk’ van componist Barrie Gott.De drie solo-cornetisten lieten vervolgens van zich horen in het vrolijke nummer ‘Cornets a go-go’, waarna de prachtige ballade ‘Hymn of Brotherhood’ te beluisteren was. Na het spelen van het bekende nummer  ‘Music’ van John Miles sloot Concordia af met het nummer ‘God save the Queen’, een medley van de meest bekende Queen songs, voor Brassband gearrangeerd door dirigent Thomas Eveleens.

Brassband Concordia


Beide orkesten trakteerde het publiek op een toegift met een gezamenlijk gespeeld nummer ‘Amarillo’. Al met al was deze avond zeer geslaagd en beide orkesten zullen 23 juni weer gezamenlijk optreden in Oostzaan.

Brassband Concordia bestaat maar liefst 120 jaar. Dit heugelijke feit wordt gevierd  met een jubileumconcert op 24 november. Wilt u hierover meer te weten komen, raadpleeg dan deze website.