Jubileumconcert 120 jaar Brassband Concordia

Ruim 200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag 24 november kunnen genieten van het jubileumconcert van de 120-jarige brassband Concordia uit Vinkeveen. 

De grote sporthal in De Boei was het decor van een muzikale wereldreis die werd verzorgd door popkoor Prestige uit Amsterdam, Dansstudio Sietske uit Mijdrecht en de jubilerende brassband.


Verschillende keren werd samen opgetreden, zoals in 'Nessum Dorma' van de Italiaanse componist Puccini. We luisterden hierbij naar een mooie euphoniumsolo en keken intussen naar een prachtige balletuitvoering van de jeugd van dansstudio Sietske. 

Popkoor Prestige gaf een mooie vertolking van 'Hallelujah' van de Canadese zanger Leonard Cohen onder begeleiding van Concordia.

We zagen de veelzijdigheid van dirigent Thomas Eveleens toen hij het dirigeerstokje verruilde voor de vibrafoon in 'A tribute te Lionel' van de Belgische componist André Waignein.

Verder bezochten we onder meer Mexico met een mooie flugelsolo in de titelsong van de film 'The Children of Sanchez'. Een medley van Queen nummers bracht ons naar Engeland. We kwamen terug in Nederland met 'Zoutelande', 'Streets' en de mars 'Arnhem'. 

In de pauze werd het publiek getrakteerd op culinaire hapjes gesponsord door de plaatselijke horeca: Rendez -Vous, Lunchroom Tof, Jettiez, ’t Kruytvat, De veensteker en De Boei. 

Het publiek genoot zichtbaar van het afwisselende programma met een mix van klassiek en modern. Het jubileumfeestje werd afgesloten door de toegift Copacabana, waaraan alle leerlingen van dansstudio Sietske meewerkten.

Dat het een geslaagde avond was, bleek ook na afloop. Aan de bar van De Boei werd nog lang nagepraat. We kunnen terugkijken op een mooie jubileumavond van de 120 jarige brassband, en we willen het publiek bedanken dat zij in groten getale gekomen zijn om dit feest met ons mee te vieren.  

Deze fantastische avond werd mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors: Gemeente de Ronde Venen, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabo Dichtbij Fonds en het Ronde Venenfonds.