Kerstconcert 2013

20 december jl. heeft Brassband Concordia uit Vinkeveen samen met het koor Collegium Vocale Consonant uit Abcoude een Kerstconcert gegeven in de Janskerk in Mijdrecht. Veel mensen waren op dit concert afgekomen en hebben genoten van de diverse nummers die ten gehore werden gebracht.

De avond begon met een uitvoering van het leerlingenorkest van Concordia. Voor velen was dit de eerste keer dat ze voor publiek optraden. Met nummers als 'Deck the Hall' en 'Little Drummer boy' lieten ze het publiek zien dat ze al goed een instrument kunnen bespelen. Met het nummer 'We wish you a merry Christmas' werd hun optreden beëindigd.

Vervolgens werden de aanwezigen getrakteerd op een wisselend optreden van het koor en de Brassband. Ook waren er gezamenlijke optredens. Gezongen nummers zoals onder andere 'Laententur caeli', 'O Nata Lux' en 'Nu sijt willekome' werden afgewisseld met gespeelde nummers zoals 'Christmas Festival', 'Jesu Comfort of my Heart' en 'Christmas swing'.

 

Daarnaast was er ook ruimte voor samenzang met nummers als 'Komt allen tezamen' en 'Stille Nacht'. Aan het eind van de avond ging iedereen met een fijn kerstgevoel naar huis en kunnen we terugkijken op een geslaagd Kerstconcert.

Foto's: Joost van Selm