Docenten

Brassband Concordia heeft sinds 2015 een nieuwe docent voor koperinstrumenten:

Erik van der Heijden 

 

Erik van der Heijden is zoals vele muzikanten  op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Op een leeftijd van 4 jaar begon hij met het spelen van blokfluit, na dit een aantal jaren gedaan te hebben is hij op zijn 8e levensjaar trompet gaan leren spelen bij muziekvereniging Vios uit Mijdrecht. Daar kreeg hij les van Dirk-jan de Boer en later van Dieuwke Kloppenburg.

Na een aantal jaren les gehad te hebben volgde hij  les bij jazztrompettist Diederik Ruisch, op advies van Diederik is hij enkele lessen gaan volgen bij Angelo Verploegen. Na 5 jaar studie aan het conservatorium in Utrecht is hij in  juni 2015 met succes afgestudeerd. Naast lessen bij Angelo volgt of volgde hij Willem van der Vliet, Ruud Breuls, Rik Mol, Toon Roos, Marc Scholten.

Hij speelt of speelde in verschillende bands, waaronder zijn eigen jazzkwintet, blazerssectie Horns on Fire, The Metropole Academy, Knarsetand, de Amsterdam Bigband, The Re:Freshed Orchestra, La Fundacion, Def P and the Beatbusters, HKU bigband, Fellows Bigband, Bigband Jazzalike, Bigband Fortnight Swing, Loungeband Maison Tonale en vele andere. Verder is hij docent van meerdere leerlingen. Vanaf 2015 is Erik muzikaal leider van de Mediacity Bigband uit Hilversum