Najaarsconcert 2022

Najaarsconcert Brassband Concordia

De start van het 125 jarig jubileum

Zaterdag 12 november jl. heeft Brassband Concordia de aftrap gegeven van het jubileumjaar waarin de vereniging haar 125-jarig bestaan hoopt te vieren. Dit komende jaar zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd met als hoogtepunt een Jubileumconcert in het najaar van 2023. Als voorproefje hierop werd afgelopen zaterdag een concert gegeven in Sociaal Cultureel Centrum ‘De Boei’ in Vinkeveen. Het thema van deze avond was filmmuziek. Met een bijna voltallige bezetting van een brassband werd het publiek getrakteerd op klassiekers uit films waarbij fragmenten uit deze films werden getoond op een scherm. Alle stukken werden tevens uitgebreid toegelicht door Thomas Eveleens, de dirigent van de band.

Als opening werd de herkenningsmelodie gespeeld uit ‘Floris’, een Nederlandse film met de toen nog jonge Rutger Hauer in de hoofdrol. Daarna speelde de band een medley van de componist Rogier van Otterloo, met o.a. fragmenten uit ‘Soldaat van Oranje’, ‘Esther’ en ‘Help, de dokter verzuipt’. Hierin werden mooie solo’s gespeeld door euphonium en flügel. Als vrolijke noot werd het nummer ‘Highlights from The Aristocats’ uitgevoerd, waarbij het vooral zaak was om de muziek synchroon te houden met de getoonde tekenfilm. Dit nummer, door één van de leden, te weten Hans Roon, omgezet voor brassband werd zeer enthousiast door het publiek ontvangen. Na het spelen van een selectie uit de film ‘Robin Hood’ speelde de band als laatste nummer voor de pauze hoogtepunten uit de soundtracks van de filmserie ‘Pirates of the Caribbean’. Hierbij kon het publiek het massale geluid van een brassband ervaren, afgewisseld met rustige gedragen fragmenten.

Als eerste nummer na de pauze werd ‘Eye of the Tiger’ uit de film ‘Rockey III’ gespeeld, met direct daarna het thema uit één van de succesvolste sciencefiction-avonturenfilms aller tijden ‘Jurassic Park’. Deze film werd bekroond met vele prijzen waaronder de prijs voor de beste muziek. Daarna was het de beurt aan Eveline van der Horst die op flügel een prachtige solo speelde uit de film ‘The Children of Sanchez’.

Met de feestdagen in aantocht werd vervolgens ‘Somewhere in my Memory’ uitgevoerd, de melodie uit de komische kerstfilm ‘Home Alone’. Ook dit stuk was door Hans Roon bewerkt voor brassband. Na het nummer ‘I Will Follow Him’ uit de film ‘Sister Act’ werd het concert afgesloten met ‘ABBA Gold’ met daarin bekende melodieën als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘The winner takes it all’.

Aan de reacties vanuit het publiek te horen kan Brassband Concordia terugkijken op een geslaagd concert en een mooie start van het jubileumjaar. Dit belooft veel goeds. Nieuws met betrekking tot dit concert en andere activiteiten kunt u lezen op onze website www.brassband-concordia.nl.    

Speelt of speelde u zelf een koperinstrument, kom gerust eens langs tijdens één van de repetities van de band. Wij oefenen op dinsdagavond tussen 19:30-22:00 uur in ‘De Boei’ in Vinkeveen. Misschien kunt u dan óók meedoen met ons Jubileumconcert!