Voorjaarsconcert 2020

Afgelopen zaterdag, 7 maart 2020, gaf Brassband Concordia o.l.v. Thomas Eveleens het Voorjaarsconcert in de vorm van een koffieconcert in de ochtend. Het concert was verdeeld in drie blokken, te weten een blok met traditionele brassband muziek, een blok met muziek gespeeld door het leerlingen orkest, en een blok met film- en musical muziek.

Het eerste blok werd geopend met de mars 'Arnhem'. Daarna waren verschillende solisten uit de band te beluisteren. De solo uit het stuk 'Sorry' van Colin Bender werd op voortreffelijke wijze uitgevoerd door principal cornettist Wouter Zijlman. Jan van Steenderen op euphonium bracht 'The Water of Tyne' ten gehore, bijgestaan door de gehele band. Na het nummer 'Lord Tullamore' was er een primeur, 'Fanfare pour précéder la péri', gearrangeerd voor brassband door onze slagwerker Michel Grens, werd voor het eerst in Nederland uitgevoerd. Dit eerste blok werd afgeloten met de concertmars 'Mercury'.

Het tweede blok waren de leerlingen te beluisteren. Deze  groep met (aspirant-)leden is ontstaan uit scholenprojecten en het project "Nooit uitgeblazen". Er werden een tweetal nummers gespeeld van Ivo Kouwenhoven, te weten 'Holiday'en 'Suite Espanol'. Daarna werd samen met de brassband het stuk 'Mombassa beat', gearrangeerd door dirigent Thomas Eveleens, uitgevoerd.


Het derde en laatste blok werden bekende film- en musical nummers ten gehore gebracht, o.a. 'Once upon a time in the West', 'Dances with wolves' en 'Skye Boat Song". De ochtend werd afgeloten met het spetterende nummer 'Manhatten Skyline'.

Het was een geslaagde uitvoering als voorbereiding op het uitwisselingsconcert in Eindhoven met Fanfare Wilhelmina.